Foto van Dominique Stulens

De Geschiedenis van Wetenschap

Toen ik ontdekte dat “stoppen met roken” niets met nicotine te maken had, vond ik het moeilijk om te begrijpen hoe het komt dat wetenschappers de impact van de mind games van Big Tobacco op de gemoedstoestand van de roker minimaliseren en per se koppig vasthouden aan hun visie.

Daarom ben ik me gaan verdiepen in de geschiedenis van wetenschap en waarom wetenschappers zich enkel bezighouden met tastbare “feiten” zonder te kijken naar psychologische oorzaken.

In dit artikel krijg je een overzicht van hoe wetenschap ontstaan is en hoe het zich door de eeuwen heen ontwikkeld heeft. 

Inhoud

  1. Inleiding
  2. Het Middeleeuws Wereldbeeld
  3. De breuk tussen Wetenschap en Religie (Renaissance)
  4. Een Materialistisch Wereldbeeld
  5. Onderzoek naar de Niet-materiële wereld doet zijn intrede.
  6. De 20ste eeuw
  7. De jaren ‘90 tot heden
  8. Stel nu eens voor dat …
  9. Naar een Quantum Mechanisch Wereldbeeld

 

1. Inleiding

In dit artikel beschrijf ik dus de ontwikkeling van de wetenschap van in de Middeleeuwen tot heden.

Je zal kunnen zien waarom wetenschappers waardevolle inzichten uit de gedragspsychologie, neuro-marketing en Quantummechanica onbegrijpelijk negeren of afwijzen.

Als je dit begrijpt, kan je zien dat het door een middeleeuwse afspraak komt, dat de wetenschappers – die in 2000 beslist hebben dat nicotine verslavend zou zijn – de mentale en emotionele oorzaken waarom mensen niet kunnen stoppen met roken uitsluiten.

Ik onthul ook hoe de tabaksindustrie er met een enorm neuropsychologisch inzicht in geslaagd is om heel de wereld –rokers en niet-rokers, wetenschappers, tabakologen en selfmade rookstopgoeroe’s- te misleiden.

Het volledig doorgronden van de marketingtrucs van Big Tobbacco noodzakelijk als je wilt stoppen met roken. Voorgoed bedoel ik, niet voor enkele maanden of voor een jaartje.

Het is een heel artikel geworden, maar het is beslist de moeite waard om volledig te lezen. Neem iets te drinken en maak het je gemakkelijk. Veel leesplezier.

 

Naar boven – naar inhoud

 

2. Het Middeleeuws Wereldbeeld

Mensen die zich niet bekeerden tot het Christendom werden verketterd en op de brandstapel geworpenIn de vroege middeleeuwen werd de werkelijkheid in het Westen gedefinieerd door de Christelijke Kerk.

 

Deze werkelijkheid was een Gods Plan met de mens en de aarde als het middelpunt van het universum.

 

Alles in het leven wordt beschreven met bovenaardse termen: een toevallige donderbui, een aardbeving, de dood van een geliefde, een mislukte oogst. Alles is de Wil of de Toorn van God of zelfs de boosaardigheid van de Duivel. Dit wereldbeeld was de menselijke houvast die het leven zin en richting gaf.

 

1400-1500 : dit wereldbeeld begint uiteen te vallen. Ongepastheden en schending van het Schrift worden bij de leden van de Rooms-Katholieke Kerk zelf opgemerkt.

 

1600: astronomen stellen ontegensprekelijk vast dat de zon en sterren niet rond de aarde bewogen, zoals de Kerk verteld had.

 

DCopernicus en het Heliocentrismee geloofwaardigheid van de Katholieke Kerk stuikt ineen. De middeleeuwse mens verliesthierdoor zijn innerlijke houvast, zijn levenszin  en zijn veilig wereldbeeld.

 

Om te begrijpen hoe de wereld in elkaar zat besloot men dat er een methode nodig was om die nieuwe wereld systematisch te onderzoeken.

 

De wetenschappelijke methode was geboren. Dat betekent dat je een idee over het functioneren van het universum beproeft, daaruit een conclusie trekt en deze vervolgens aan anderen voorlegt.

 

Die moet dan tot dezelfde conclusies kunnen komen. Geen speculaties en geloof systemen meer.

 

Naar boven – naar inhoud

 

 

3. De Breuk tussen Wetenschap en Religie (Renaissance)

In de renaissance wilde men de kosmologie te ontdoen van religieuze invloeden, omdat die duidelijk overgoten was met oneerlijke Katholieke invloeden.

Bekende hervormers zijn Copernicus, Galileo Galilei, Leonardo da Vinci en Andreas Vesalius.

Al deze hervormers komen in strijd met de Bijbel en stuiten op veel weerstand van de Kerk. Uiteindelijk kwam men tot een stilzwijgende overeenkomst (die vandaag nog steeds geldt!)

  • De Kerk houdt bezig met de niet-materiële wereld, zoals levenszin, moraal, de relatie tussen mens en God, menselijke psyche en andere verschijnselen.
  • De wetenschap kreeg de vrijheid om de materiële wereld te onderzoeken. De materialistische wetenschappelijke methode was geboren.

De Industriële Revolutie werd hiervan een bijproduct: de productie van goederen steeg en mensen kregen materiële veiligheid.

 

Naar boven – naar inhoud

 

4. Een Koud, Emotieloos Materialistisch Wereldbeeld

DHet materialistisch wereldbeeld volgens de Klassieke mechanica: de wetten van Newtone materiële wetenschap was druk bezig met vooruitgang en het vormen van een materiële wereldse veiligheid door oa technologie engeneeskunde.

 

De wetten van Newton beschrijven het universum en de mens als een voorspelbaar mechanisch model en het verhaal van Adam en Eva en de lekkere appel werd vervangen door de Evolutieleer van Charles Darwin.

 

Des te meer materiële verschijnselen er in kaart gebracht werden, des te meerdachten we dat alles voorspelbaar en verklaarbaar was aan de hand van de materieel wetenschappelijke onderzoeksmethode. Dachten we.

 

Maar de materiële zekerheid kon de geestelijke leegte echter niet opvullen, laat staan vervangen. Het gaf de mensen opnieuw een materiële houvast, maar geen innerlijke rust, moraal en levenszin.

 

Uiteindelijk wordt de mens een object, een emotieloze machine in een schijnbaar voorspelbaar universum. Als compensatie voor deze innerlijke leegte gingen we ons obsessief bezighouden met technologie en materiële veroveringen.

 

Dat doen we tot op heden nog steeds.

 

 

Naar boven – naar inhoud

 

5. Onderzoek naar de Niet-Materiële Wereld doet zijn Intrede

Naast de materiële zekerheid in een koude mechanische wereld, hadden mensen nood aan een betrouwbare beschrijving van onze niet-tastbare wereld en van het geestelijk functioneren van de mens.

 

Ondanks de afspraak met de Kerk, hebben wetenschappers zich toch op hetdomein van de niet-materiële wereld begeven.

Een Eerste Kloof

Dit zorgt voor een eerste kloof tussen de materiële wetenschap en de niet-materiële wetenschap die tot vandaag verder woedt.

FCarl Gustav Jungreud (psycho-analyse) en later Carl Gustav Jung(analytische psychologie) komen met theorieën over de menselijke verstand, het onderbewustzijn en het Hogere bewustzijn.

Zij zijn de grondleggers van wat vandaag de psychotherapie/psychologie geworden is.

De theorieën van Freud en Jung kunnen stuiten op zeer veel weerstand vanuit de materialistische wetenschap omdat ze niet meetbaar zijn volgens de wetenschappelijke methode.

Intussen begonnen wetenschappers ook –onverwacht-  en op een totaal ander wetenschapsveld de niet-tastbare wereld te onderzoeken.

 

De Relativiteitstheorie van Einstein (1905) en de Kwantumtheorie, de voorloper van de kwantummechanica, zijn hier bekende voorbeelden van.

De theorie van Alles is dan weer het wetenschapsdomein dat al deze nieuwe wetenschappen met elkaar in verbindingbrengt

 

De weg die deze wetenschappers ingeslagen hebben, zou immense gevolgenhebben voor de klassieke natuurkunde en voor de wereld waarin alles van elkaar afgescheiden van elkaar lijkt te zijn.

 

Deze wetenschap is immers wél in staat de niet-zichtbare deeltjes in het ‘niets’ te meten en te onderzoeken.

 

 

Naar boven – naar inhoud

 

6. De 20ste eeuw

6.1 Kantummechanica is de Nieuwe Mechanica

De Nieuwe Mechanica (kwantum mechanica) toont aan dat het universum op een niet-zichtbaar niveau helemaal niet functioneert volgens de wetten van Newton.

Het bleek een patroon van energiesystemen dat voldoet aan kwantummechanische wetten.

Een systeem waarin tijd kan vertragen en versnellen (Relativiteitstheorie) en waarin 1 elementair deeltje op 2 plaatsen tegelijkertijd kan zijn.

Bovendien blijkt dat 2 partikeltjes (de kleine deeltjes waaruit een tastbaar atoom bestaat) van op oneindige afstand –onzichtbaar- met elkaar verbondenzijn en gedragen zich als golven.

Deze onzichtbare verbinding –of entanglement-  is onafhankelijk van de afstand tussen elkaar. Als de toestand van één deeltje gemeten wordt, weet men ook onmiddellijk wat de toestand van het andere deeltje is, hoever zij ook van elkaar verwijderd zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.2 Is heel de wereld dan op onzichtbare wijze met elkaar verbonden?

Ja! Reclamebureaus en marketeers zijn er alvast meesters in om ons op schijnbaar onverklaarbare wijze te laten hunkeren naar de allernieuwste speeltjes om ons koopgedrag te beïnvloeden. Dit wetenschapsdomein heet neuro-marketing.

Dit doen ze door onze gedachten te beïnvloeden die zich gedragen als … golven, die aan het principe van entanglement voldoen en zich gedragen volgens de kwantummechanische wetten en niet volgens de mechanische wetten.

Intelligentie komt trouwens van het Latijnse inter-ligere wat verbinden tussenbetekent.  Intelligentie heeft dan ook te maken met het zien en het begrijpen van deze (onzichtbare) verbindingen.

Het negeren van deze verbindingen en enkel afgaan op tastbare verbindingen is pure kennis en heeft met intelligentie niets te maken.

 

6.3 De Kloof tussen Materialistische Wetenschap en Kwantummechanica wordt groter

Het onderzoek naar het menselijk potentieel vanuit een niet-materialistisch standpunt breidt zich verder en verder uit.

Daardoor wordt de kloof tussen de gedragswetenschappen (bvb psychologie, sociologie, … ) kwantummechanica en de klassieke materiële onderzoeksmethode alleen maar groter.

De gedragswetenschappers ontwikkelen theorieën over juist die variabelen dieniet met de materiële methode getoetst kunnen worden. (Geest, emoties, onderbewustzijn). De inzichten die deze gedragswetenschappers ons aanreiken spelen een veel grotere rol dan materiële wetenschappers denken.

Wat de gedragswetenschappers eigenlijk begonnen te onderzoeken, bleek onze obsessie voor het materialistische leven zelf.

Dat leven bracht dan weliswaar materiële overvloed met zich mee, maar eveneens een enorme stress en prestatiedruk waardoor de teloorgang van moraal en ethiek, en menselijke warmte ten voordele van materieel bezit zijn opgang kent.

’Imagine’ van John Lennon begin jaren ‘70 is tot op heden een wereldlijk symbool van de zoektocht en de schreeuw van de mensheid naar innerlijke antwoorden en moraliteit te midden van een een koude, mechanische, materialistische wereld.

 

Op het wetenschappelijk vlak maakt Peter Higgsals deeltjesfysicus voor het eerst de allusie op een onzichtbaar deeltje dat alles massa geeft.

 

Dat betekent dat dit deeltje in ALLES zit wat je kan zien en in wat je met het blote oog niet kan zien (zoals ultraviolet licht)

 

Toch worden deze inzichten stiefmoederlijk in de pseudowetenschappelijke doos gesmeten. Dit Middeleeuwse, wetenschappelijk onjuiste uitgangspunt, doet me denken aan Einsteins bekende quote:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles wat gemeten of berekend kan worden is niet noodzakelijkerwijs belangrijk. En wat belangrijk is moet niet noodzakelijkerwijs gemeten kunnen worden

 

Met andere woorden, niet alles wat onderzocht en gemeten kan worden isbelangrijk. En Belangrijke zaken moeten niet altijd gemeten kunnen worden om belangrijk te zijn.

 

Deze wijze levensles hebben strict materialistische wetenschappers vakkundig –en op middeleeuwse wijze- totaal genegeerd.

 

 

Naar boven – naar inhoud 

 

7. De jaren ‘90 tot Heden

De Kwantummechanica ontwikkelt zich verder en heeft vandaag al veel toepassingen.

De werking van veel technologieën berust op eigenschappen van de materie die niet op de klassieke, materialistische wijze te beschrijven zijn: kernenergie, radioactiviteit, de MRI-scan en de laser.

Hoe controversieel kwantummechanica in het begin ook was en op hoeveel weerstand ze ook stuitte vanuit de klassieke materiële wetenschap, veel experimenten tonen aan dat de kwantummechanica de werkelijkheid zeer nauwkeurig beschrijft.

In die werkelijkheid is het bestaan van één groot veld aangetoond, dat alles en iedereen met elkaar verbindt door deze partikeltjes/golven.

Daarom voel je je sterk verbonden met mensen die op dezelfde golflengte zitten en die dezelfde gedachtewereld en interesses hebben.

Naar boven – naar inhoud 

 

7.1 Beïnvloeding van Waarneming

De kwantummechanische wetten tonen ook aan dat de objectieve werkelijkheidniet blijkt te zijn wat materialistische wetenschappers eeuwenlang gedacht hadden. En voorspelbaar, zoals bij de wetten van Newton, is ze al helemaal niet meer.

Of je het nu gelooft of niet, je hebt altijd gelijk ;-)Henry Ford zei ooit: ‘Of je het gelooft of niet, je hebt altijd gelijk!’

Een kwantummechanische wet zegt dat de objectieve werkelijkheid altijd beïnvloed wordt door dewaarnemer van de werkelijkheid.

Een mooi en herkenbaar voorbeeld hiervan is dat wanneer duizenden mensen dezelfde voetbalwedstrijd zien, er toch evenveel interpretaties voorkomen. Denk maar aan de discussies aan de toog achteraf

Dat maakt dat wat door materialistische wetenschappers als een objectief bewezen feit altijd een subjectieve interpretatie is. Geen feiten, maar slechts waarschijnlijkheden.

Dat verklaart ook de vele tegenstrijdigheden binnen het wetenschappelijk onderzoek zelf . Wat vandaag als bewezen in de krant staat, wordt morgen al weer ontkracht.

Als de objectieve werkelijkheid slechts een subjectieve werkelijkheid blijkt te zijn, wat is er dan nog 100% zeker? En wat moet je nog geloven als jouw waarneming de werkelijkheid beïnvloedt?

En wat als de waarneming van anderen en/of doelbewuste misleiding  jouw realiteit over een sigaret en nicotine beïnvloedt?

 

Dan koop je geen kat in een zak, dan ben je de kat in de zak.

 

De materialistische wetenschap is –volgens de middeleeuwse afspraak – in zijn zoektocht naar de reden waarom mensen niet kunnen stoppen met rokenobsessief op zoek naar een tastbare oorzaak. Vakkundig wordt de invloed van de tabaksindustrie genegeerd als oorzaak van het mentale lijden van de roker.

 

In de chronologie van de hopeloze strijd tegen de tabaksindustrie, wordt dit op pijnlijke wijze duidelijk. Met dramatische gevolgen voor de roker.

 

Naar boven – naar inhoud 

 

7.2 Geen Chemie zonder Quantum Mechanica.

Belangrijk is om ook te weten dat geen enkele chemische reactie verklaarbaar is zonder kwantummechanica. En toch trekt de materialistische wetenschap zijn middeleeuws korset aan. Want …

  • Hoewel ons lichaam en heel hetuniversum op het diepste niveau (subatomair) uit kwantumdeeltjes bestaan
  • Hoewel ons lichaam één grote aaneenschakeling is van chemische reacties,
  • Hoewel de effecten van onze psyche en emoties op onze fysieke gezondheid aangetoond zijn,

is het voor de strict materialistische wetenschappers een groot taboe om deze kwantummechanische en psychologische inzichten op de mens toe te passen.

Kijk, de houding van de materialitische wetenschappers in het onderzoek naar de oorzaak waarom mensen niet kunnen stoppen met roken is gewoon niet meer van deze tijd.

Gedragswetenschappers leggen intussen wel verbanden tussen kwantum mechanische wetten, oude wijsheden uit Oosterse filosofieën en oude spirituele geschriften, psychologische technieken en neuromarketing.

De mensen –die zich in een materialistische wereld als een nummer behandeld voelen- nemen het heft in eigen handen en gaan zélf op zoek naar oplossingen voor innerlijke leegte, mentale en emotionele problemen.

Denk maar aan de weelderige bloei van zelfhulpboeken, psychologen, psychotherapie, spirituele boeken, life coaches, mental coaches, allerhande workshops, yoga, mindfullnes, Oude Oosterse filosofieën,

Niet zo onlogisch. Moraal, innerlijk geluk en zingeving kan je onmogelijk verkrijgen door een pil.

Naar boven – naar inhoud 

 

7.3 De Kracht van Verbeelding.

Verbeelding is belangrijker dan kennis, kennis is eindig, verbeelding omvat allesIn juli 2012 werd in Zwitserland het befaamde Higgs-deeltje gevonden.

Dit deeltje is een deeltje waarvan men sinds de jaren ‘60 dacht dat het bestond.

Het is een niet-tastbaar deeltje dat alle tastbare deeltjes (atomen) massa geeft en verbindt.

Lijkt moeilijk, maar de praktische betekenis is er één van een enorm groot belang. Blijkbaar is er toch iets,  zelfs daar waar we niets kunnen zien. Het niets is een potentieel iets geworden.

 

Onzichtbare Iets — Idee — Emotie — Woord — Daad   — >   Vorm/Creatie

=

VORM-LOOS  —––––->   IN –  FORM – ATION  —–––––>  TASTBARE VORM

 

Kijk, we gebruiken onze verbeelding en stellen ons voor wat we graag willen –vanuit het niets – bvb een huis.

We geven die informatie aan een architect die op onze golflengte zit – en die maakt onze droom zichtbaar op een concreet plan. Vervolgens gaan we actie ondernemen en gaan het (laten) bouwen. Vanuit het niets is het huis gerealiseerd.

We creëren het als het ware zelf. En hoe liever we het willen (emotie) des te meer moeite we doen om het effectief te creëren..

Maar des te meer we de ideeën van anderen geloven, des te meer dat we toestaan dat anderen ons leven creëren en onze ervaringen sturen.

Dat is het geval met de onzin van de nicotineverslaving en de zogezegde mentale verslaving aan roken.

Zowel de tabaksindustrie, de farmaceutische industrie en de wetenschapperssturen jouw leven. De één door zijn sluwheid, de ander door zijn kortzichtigheid en koppigheid.

Als je wilt stoppen met roken, zal je jouw verantwoordelijkheid moeten nemen voor jouw denkwereld over sigaretten.

Als je onder invloed van de wetenschap hetzelfde blijven denken –namelijk dat je verslaafd zou zijn- leidt dat onvermijdelijk tot dezelfde slaagkansen. Je hebt 5% kans zonder medische hulpmiddelen en 15% kans mét medische hulpmiddelen. Slimme mens die Einstein, toen hij 100 jaar geleden al zei:

 

Waanzin: steeds opnieuw hetzelfde doen en toch andere resultaten verwachten (nicotinepleisters indachtig :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven  naar inhoud

 

8. Stel nu Je Eens Voor Dat …

8.1 De manipulatie door Big Tobacco

PPhilip Morris misleidt de wereld, inclusief materialistische wetenschappers, door psychologische eigenschappen te associeren  waarnaar mensen op zoek zijn (ontspanning, innerelijke rust, steun en houvast) hilip Morris en volgelingen hebben van denood van de mens naar een psychologische en innerlijke houvast gebruik gemaakt om rokers te verleiden en niet-rokers te misleiden.

Dat is inclusief de materialistische wetenschappers, die maar wanhopig blijven zoeken naar een fysieke oorzaak.

Philip Morris Inc. deed dat door de leegtevan de innerlijke leefwereld en gebrek aan innerlijke rust op te vullen door warmeeigenschappen (hulpmiddel tegen stress, ontspanning, genot, zelfvertrouwen) te associëren met giftige tabak.

En hij deed dit door onze gehechtheid aan uiterlijke zaken, zoals schoonheid te neuro-associëren met een sigaret. (Zie foto) Te gek voor woorden, maar het werkt wel.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bvb aangetoond dat kinderen, die nog nooit gerookt hebben, maar deze reclame geloven, zich beter voelen als ze nog maar aan een sigaret denken.  Dat zal wel door de nicotine komen zeker (vergeef mij dit vleugje sarcasme!)

Dankzij psychologische technieken tegenwoordig beschreven en onderzocht in de neuromarketing wisten zij deze eigenschappen in het onderbewustzijn van de roker te neuro-associëren. Zowel in zijn onderbewustzijn dat het verlangenstuurt, maar ook in het deel dat onze impulsen en dwangmatigheden stuurt.

Door te stoppen met roken, dreigt de roker deze innerlijke rust en houvast opnieuw te verliezen en ervaart hij opnieuw de oorspronkelijke leegte.

Naar boven  naar inhoud

 

8.2 De hersenen van een roker worden bestuurd

Gevolg hiervan is dat hij stoppen met roken als moeilijk ervaart en waardoor het psychisch lijden van de roker (her)begint.

Dit heeft met nicotine niets te maken. Het is ook daarom dat de tabaksindustrie zelfs in de rechtbank volhoudt dat nicotine niet verslavend is.

Zij weten hoe ze het geflikt hebben om heel de wereld –inclusief wetenschappers- op heel simpele wijze te misleiden.

En de materialistische wetenschappers blijven zich als een pitbull vastklampen aan de kortzichtige visie dat nicotine de oorzaak zou zijn voor het psychisch en fysiek lijden van de roker.

De bewijzen waarop nicotineverslaving gebaseerd is lijkt eerder op een prehistorische ruïne dan op een Hypermodern gebouw.  En dat terwijl het o zo voor de hand liggend is dat het waanbeeld dat een roker over een sigaret heeft, veroorzaakt wordt door deze geniale marketingtechnieken.

Het officiële rapport van de nicotineverslaving lijkt meer op een selffulfilling profecy dan op goed wetenschappelijk onderzoek.

Naar boven  naar inhoud

 

8.3 Over Illusionisten, Sekteleiders en Tabakmarketeers

IPhilip Morris, meester illusionistllusionisten, mentalisten, sekteleiders, kaartleggers, handlezers, paragnosten en … marketeers weten maar al te goed hoe ze psychologische technieken kunnen gebruiken om mensen een geniale illusie te bezorgen als ze zich angstig en onrustig voelen.

Wat het mentale aspect van roken betreft, zijn wetenschappers helemaal de mist ingegaan. Oorzaak en gevolg worden domweg omgedraaid.

Kijk, heel de marketingstrategie van de tabaksindustrie en van de farmaceutische industrie is gebaseerd op psychologische technieken :beïnvloeding en misleiding van het emotionele en instinctieve onderbewustzijn.

Heb jij al ooit een onderbewustzijn in je handen gehad? Ik alvast niet. MaarKijk op een pakje sigaretten en je ziet de technieken.

Rokers zijn geen mentaal verslaafden van een sigaret en geen verslaafden van nicotine. Zij zijn belogen en bedrogen klanten van industrieën met geniale neuromarketingtrucs. Punt

Ik ben geen visionair, maar toch zeg ik je dit:

‘’Binnen 50 jaar lachen onze achterkleinkinderen er mee dat wetenschappers in 2000 zo kortzichtig waren om te stellen dat nicotine verslavend is. En ze lachen met ons, omdat wij zo naïef waren om dat zonder slag of stoot zomaar te geloven’’

 

naar boven  naar inhoud

 

9. Naar een Quantum Mechanisch Wereldbeeld van de 21ste Eeuw

Eckhart Tolle is een Meester in het uitleggen en verklaren van psychologische en spirituele inzichten, volledig ontdaan van religieuze invloeden. We zijn van een extreem MiddeleeuwsWereldbeeld, waarin alles verklaard werd vanuit het geestelijke, geëvolueerd naar een extreem materieel wereldbeeld

Een wereldbeeld waarbij het geestelijke (psyche en emoties) verloochend wordt als storende variabele in een materialistisch onderzoek.

Volgens de nieuwste kwantummechanische inzichten zouden deze storende variabelen nog wel eens de sturende variabelen kunnen worden. Hierdoor kan je de verantwoordelijkheid opnemen voor je eigen geluk en dus ook je eigen gezondheid. (Ook wat stoppen met roken betreft!)

Kijk, dit wereldbeeld heeft geleid naar materiële overvloed en een enorme verbetering van onze geneeskunde. Maar dit wereldbeeld heeft zijn enorme beperkingen. Het vet is van de soep.

Dit wereldbeeld heeft immers ook geleid tot een koude, harde wereld waarin mensen emotieloze wezens geworden zijn. De Holocaust was het afgrijselijke toppunt van dit wereldbeeld.

Maar ook vandaag nog zijn prestatiedrang, drang naar perfectionisme, egoïsme, drang naar geld en bezittingen, zinloos geweld de norm geworden. Om de teloorgang van moraal, ethiek en menselijke warmte nog niet te vernoemen.

Gezond verstand, buikgevoel, intuïtie en psychologische kennis blijken volledig te verzuipen in het materialistisch model.

Als je naar de wereld rond ons heen kijkt, kan je niet zeggen dat dit wereldbeeld geleid heeft tot een innerlijke gevoel van rust en geluk.

Het materialistische wereldbeeld kan ook helemaal geen antwoorden bieden op de innerlijke –onzichtbare- leegte die geleid heeft tot een orkaan van burnouts, depressies, bore-outs, zelfmoorden, maatschappelijke drama’s en vele andere vormen van mentaal en fysiek lijden.

Naar boven  naar inhoud

 

De wetten uit de Quantum Mechanica en gedragspsychologen geven klaar en duidelijke antwoorden op vraagstukken zoals moraal, innerlijk geluk, ethiek en levenszin.

Mensen moeten gewoon –op eigen initiatief- de moeite en de inspanning doen om ze te ontdekken.

Op die manier kunnen ze hun verantwoordelijkheid nemen om innerlijke rust te vinden door een nieuw, uitgebreider wereldbeeld en tegelijkertijd blijven genieten van materiële overvloed.

Laat de materialistische wetenschap zich maar bezighouden met materie. Dat doet het goed. Maar het wordt tijd dat de materialistische wetenschappers beseffen dat er een niet-materiële, wetenschappelijk aangetoonde wereld bestaat waarin zij niet veel in de pap te brokken hebben.

Gedragswetenschappers en Quantumwetenschappers zijn veel beter geplaatst om de niet-zichtbare wereld (en dus ook psyche en emoties voor hun rekening te nemen.)

Naar boven – naar inhoud 

9.2 Evolutie van een Westers Wereldbeeld

1. Middeleeuws Wereld beeld (1000 –1500)

Het geestelijke en het aardse wordt beschreven vanuit het bovenaardse – God.

2. Materialistisch wereldbeeld (1500- 2000)

Alles – het geestelijke en het aardse wordt beschreven vanuit het aardse, het tastbare –de wetten van Newton.

Beiden zijn extreem en op zijn minst gezegd onvolledig. Het is tijd om een evenwicht te vinden tussen beiden. It’s time to get Wise

3. Quantummechanisch wereldbeeld (2000)

Een logische integratie van beiden!

Levenszin, moraal en ethiek, innerlijke rust, onze emoties en psyche kunnenperfect verklaard worden vanuit kwantummechanica en gedragswetenschappen. Daar bestaat geen twijfel over.

De fysieke wereld kan perfect verklaard worden van de materialistische wetenschap volgens de wetten van Newton.

– > Materiële overvloed in combinatie met Innerlijke Rijkdom

 

Het integreren van de inzichten vanuit de niet-tastbare wereld met de onderzoeksresultaten uit de tastbare wereld geven dan ook het meest volledig en een veel correcter beeld dan het huidige wetenschappelijke denk kader.

En hoewel er nog steeds ontelbare materialistische wetenschappers zijn, is de algemene tendens (gelukkig!) in de richting van integratie van beide.

MAAR …

De hardnekkigste materialistische wetenschappers (skeptici) zullen zich nog heel lang verzetten tegen de filosofische en psychologische impact van Kwantummechanica

Nochtans openen deze inzichten de grote poort naar innerlijke rust, relativeringsvermogen, innerlijk geluk en moraal.

Wacht dus niet om zelf op onderzoek te gaan totdat materialistische wetenschappers dit inzien, want dan moet je al in reïncarnatie geloven om dat nog mee te kunnen maken ;-)

De mogelijkheden om dit op eigen initiatief te doen zijn oneindig.

Vergeef me dus als Ik zeg dat Ik veel méér Vertrouwen heb in Kwantumwetenschappers, Gedragswetenschappers en Oude wijze Geschriften dan in de (Middel)Eeuwige Skeptici.

Het zal intussen wel duidelijk zijn zeker dat de Final Stop Methode™ ontwikkeld en gebaseerd is op

  • Wetenschappelijk onderzoek over nicotine en een natuurlijke interpretatie van de reactie van ons lichaam,
  • Quantummechanische wetten en Gedragswetenschappen,
  • oude filosofische inzichten en krachtige psychologische technieken
  • De kracht van onze Verbeelding om van stoppen met roken een leukspel te maken,

Stoppen met roken is géén middeleeuwse marteling

Ik denk dat geen 10% van de wereldbevolking enig besef heeft van het bestaan van deze Quantum mechanische wetten, die je leven nochtans drastisch kunnen verbeteren. Daarom, voor de geïnteresseerden:

Soortgelijke Blogberichten

Bekijk ook interessante artikels uit andere categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Delen met iemand die je kent?