In zijn strijd tegen de tabaksindustrie heeft de wetenschap de laatste decennia enkele wel heel onhandige manoevers gemaakt.
Het gevolg hiervan is dat de roker zich alleen maar zwakker en meer verslaafd voelt en dat hij het nog moeilijker krijgt om te stoppen met roken.
Een overzicht van hoe je in je blinde strijd de zaken alleen maar complexer maakt, met de roker als de grote dupe en de tabaksindustrie als overwinnaar.
De Tabaksindustrie en wetenschappers opereren niet op dezelfde golflengte:
- De tabaksindustrie gebruikt psychologische, misleidende technieken – vergelijkbaar met sekteleiders –
om ervoor te zorgen dat kinderen beginnen te roken en dat rokers blijven roken. - De materialistische wetenschapper zoekt naar fysieke oorzaken van roken en het mentale lijden van de roker ziet hij als een gevolg van nicotine, eerder dan een mentale oorzaak die gezocht moet worden bij de marketingstrategie van de tabaksindustrie.
Kijk, bij iemand die toetreedt tot een sekte omdat hij in de ban geraakt is van de manipulatie van een sekteleider, ga je toch ook niet op zoek naar fysieke oorzaken? Die ga je toch ook geen anti-
De Strijd tegen de Tabaksindustrie is een Vicieuze Cirkel als je Mentale Oorzaken blijft uitsluiten.
Iedereen weet dat mooie, kleurrijke pakjes kinderen aanzetten tot roken. Ook regeringen kennen de trucs van de tabaksindustrie. Ze overwegen zelfs om alle sigaretten in éénzelfde pakje te stoppen, vol angstaanjagende foto’s, in de hoop dat sigaretten dan minder aantrekkelijk zouden zijn. Het reclameverbod op rookwaren is daarom ook al een hele tijd van kracht.
Maar dat diezelfde neuromarketing de belangrijkste oorzaak is waarom mensen niet kunnen stoppen met roken, neen, dat is te ver gezocht voor een materialistisch wetenschapper. ‘We moeten en zullen een fysieke oorzaak vinden en nicotine is het probleem’
De tabaksindustrie lacht in zijn vuistje: zij kénnen hun strategie en de effecten hiervan op de psychische en emotionele toestand van de roker. Het is gewoon massa-
De hypothese dat nicotine verslavend is, werd bij de tabaksindustrie dan ook als een grote overwinning onthaald. Eerst hielden ze nog vol dat nicotine niet verslavend is in de rechtbank.
Maar … sinds de tabaksindustrie begrepen had dat rokers het nóg moeilijker kunnen stoppen als ze dénken dat ze verslaafd zijn, plaatsen ze de tekst ‘roken is zeer verslavend, begin er niet mee’ vrijwillig op hun pakjes, zelfs in de landen waar het niet verplicht is en … tellen zij hun miljoenen.
De wetenschap speelt met de hypothese van de nicotineverslaving recht in de kaart van de tabaksindustrie. Alleen hebben ze dat blijkbaar niet door, want psychologie, dat is pseudowetenschap.
1.1 Maar het wordt nog ingewikkelder en erger
En om het allemaal nog erger te maken, interpreteren wetenschappers de beschermingsreacties ons lichaam tégen nicotine totaal verkeerd.
Het getuigt van een totaal gebrek aan inzicht in de natuurlijke verdedigingsmechanisme van ons lichaam tegen nicotine. En dan bedoel ik niet een beetje verkeerd, maar totaal verkeerd. Zelfs in die mate dat zij de roker 3 drogredenen geven om te blijven roken. Ik zeg drogredenen, omdat het gewoonweg onzin is.
- Nicotine zorgt voor een gevoel van genot omdat het dopamine vrijzet in bepaalde hersenkernen (n.accumbens)
- Nicotine went aan nicotine en geeft ernstige bijverschijnselen.
- het lichaam heeft nicotine nodig
Op deze manier bevestigen de wetenschappers eigenlijk wat de tabaksindustrie rokers wijsmaakt (sigaret is een genotmiddel). Daardoor denkt de roker dat hij een genotmiddel moet opgeven als hij stopt met roken.
Op die manier wordt de angst om te falen , de angst om de sigaret te missen en de angst om af te zien alleen maar groter.
Om vervolgens te beweren dat de roker zich onrustig en angstig voelt als hij stopt met roken. Hoe zou dat nu weer komen? Rare jongens, die wetenschappers. Pffft.
1.2 Gevolgen van de Hypothese van de Nicotineverslaving
Maar goed, de onzin over de nicotineverslaving heeft 4 immens grote gevolgen, waarvan de roker de dupe wordt, omdat die blindelings –
- De tabaksindustrie wordt enkel maar sterker, omdat rokers niet kunnen stoppen met roken.
- De farmaceutische industrie: rokers kopen massaal rookstopmiddelen. Ook ik heb er fortuinen aan uitgegeven, ondanks het feit dat ik op de hoogte was van de erbarmelijke resultaten. (Van blind geloof gesproken!)
- Voor kinderen wordt een sigaret aantrekkelijk, omdat ze denken dat nicotine genot geeft. Het is aangetoond dat kinderen die geloven dat roken genot geeft, zich beter voelen als ze nog maar aan sigaretten dénken. (Dan roken ze nog niet eens!)
- De roker neemt opnieuw een rokersabonnement en blijft verweesd achter, denkend dat hij een wanhopig geval is. De deuk in zijn zelfvertrouwen en de verlammende angst om de verslaving nooit te overwinnen, verbergt hij achter het excuus: ’Ik ben te verslaafd om te stoppen, maar eigenlijk rook ik gewoon graag!’
‘Nicotinevervangers gaan Rokers helpen met hun Nicotineverslaving’
De wetenschap zegt: ‘Nicotine is verslavend en we gaan rokers bevrijden uit de klauwen van de boze tabaksindustrie door hen een –
De kinderlijk simplistische idee hierachter is het volgende:
We laten rokers langzaam maar zeker laten afkicken van de nicotine door hen nicotinevervangende therapie te geven. Ze zullen dan wel kunnen stoppen met roken.
2.1 De Farmaceutische Industrie lacht in zijn vuistje.
Big Pharma is de lachende toeschouwer. ‘Wij zullen wel pleisters en kauwgom maken! In opdracht van de wetenschap!’
Maar wees gerust, de farmaceutische industrie ként de goocheltrucs van de tabaksindustrie. Zij kennen het begrip neuromarketing. Dat zie je aan hun marketingcampagne. En die gebruiken ze dan ook. Sluw als ze zijn maken ze reclame met hun ‘wetenschappelijk bewezen hulpmiddelen.’
Dus, onder de veilige noemer –
2.2 Het Resultaat?
Met alle respect voor de rokers die wel gestopt zijn met nicotinevervangers. Mijn betoog neemt het op voor het merendeel aan rokers die er NIET mee zijn kunnen stoppen (inclusief mezelf)
Die stelling draaide nu net iets anders uit dan de wetenschappers gehoopt hadden. Vrij voorspelbaar trouwens als je diepere oorzaak van roken bekijkt!
De meeste rokers doen hun pleisters af omdat ze nog steeds zin hebben in een sigaret en omdat de mentale drang om te roken nog steeds aanwezig is. Nog geen 10% van de rokers is gebaat met deze fysieke behandeling met wetenschappelijk bewezen werking.
3. Maak het de Roker nóg maar een beetje moelijker: ‘Roken is Mentaal Verslavend’
De tegenvaller van de slaagkansen van de nicotinevervangingstherapie (NVT) dwingt wetenschappers verder te zoeken.
Gaan we dan nu éindelijk op zoek naar de werekelijke oorzaak van de mentale en emotionele toestand van de roker? Vergeet het maar, dat is psychologie. En psychologie, dat is pseudowetenschap.
‘We moeten en zullen een fysieke oorzaak vinden.’
Omdat – zo blijkt uit onderzoek – de roker blijkbaar mentaal lijdt omdat hij niet kan stoppen met roken, zullen we hen ook nog mentaal verslaafd noemen. De psychologische oorzaken van het emotioneel en psychisch lijden van de roker, hebben zij –
En dat omdat zij psychologie en gedragswetenschappen als pseudowetenschappen beschouwen?? Well done! Ik heb me 5 jaar kutslecht gevoeld doordat ik zo naïef was om deze autoriteiten te geloven op basis van hun titel, zonder de inhoud van hun uitspraken te controleren.
Nu moet de roker niet alleen tegen zijn eigen lichaam vechten om de nicotineverslaving te verslaan, neen, vanaf dan moet hij ook nog eens een mentale verslaving te lijf gaan om te kunnen stoppen met roken.
De wanhoop, de angst om te falen en de angst om af te zien wordt bij de roker alleen maar groter.
De tabaksindustrie trekt opnieuw een fles champagne open. Zeg maar een hele kist.
Maar alsof dat nog niet genoeg is, …
4. ‘Roken is even verslavend als Heroïne als Cocaïne’
Hardnekkig volhoudend aan de obsessie om een fysieke oorzaak te vinden, concluderen ze dan ook nog eens dat nicotine zelfs verslavender is dan heroïne en cocaïne.
Ik weet nog goed hoe ik een krop in mijn keel kreeg toen ik dat hoorde op de radio! ‘Nu ga ik helemaal niet meer kunnen stoppen’, dacht ik. Wanhopig werd ik er van.
Het zogezegde bewijs:
‘Nicotine werkt in op dezelfde hersenkernen als cocaïne en heroïne en bovendien komt er dopamine vrij.’
[tweetquote]Nicotine vergelijken met Heroïne en Cocaïne is zoals een Muis vergelijken met een Olifant omdat ze beiden 4 poten hebben. Waanzinnig![/tweetquote]
Kijk, als je de chemische effecten van cocaïne en van heroïne al gaat vergelijken met de chemische effecten van nicotine, dan zijn we wel heel ver weg van huis.
- Vraag eens hoe iemand die cocaine neemt zich voelt en vergelijk dit eens met wat je zelf voelt als je rookt.
- Heb je ooit een heroïnegebruiker achterover zien vallen op zijn bed nadat hij zichzelf heroïne ingespoten had?
- Heb je al eens gekeken naar het verschil in oorzaken wààrom iemand rookt of heroïne gaat gebruiken. Ach neen, emotionele en psychische componenten mogen we niet meerekenen als oorzaak, dat is –
ahum- pseudowetenschappelijk. Dat zijn storende variabelen.
Zelfs met mijn allerbeste sigaret ooit heb ik nooit roze olifantjes gezien. Laat staan dat ik –
Het vergelijken van de chemische effecten van nicotine met de chemische effecten van cocaïne en heroïne op basis van het feit dat ze dopamine verhogen en inwerken op dezelfde hersenkernen, is gewoon totaal, maar dan ook totaal absurd.
––> Gevolgen van de Absurde Nicotine- Heroïne Vergelijking
Deze onzin duwt de roker nog dieper in zijn schuldgevoel, angst en schaamte (die hij natuurlijk niet laat zien aan de buitenwereld). Deze vergelijking is totaal absurd als je de functies van deze hersenkernen en dopamine ontdekt.
En dan maar ‘boos’ zijn op de tabaksindustrie terwijl zij de roker met hun onzin, koppigheid en kortzichtigheid nog dieper in de klauwen van de tabaksindustrie duwen.
‘We hebben het fysieke bewijs van verslaving gevonden!’ zeiden de wetenschappers, ‘nu kunnen we medicijnen gaan maken om rokers te helpen.’
Big Pharma wrijft zich wederom opnieuw in de handjes –
De roker kreunt, maar zegt dat hij nog rookt omdat hij dat graag doet en omdat hij toch te verslaafd is om te stoppen met roken.
‘Geen probleem’, zegt de wetenschapper, ‘we gaan dat oplossen met anti-
5. Zyban, Champix en andere Anti- Depressiva
Om de roker van zijn mentale lijden te verlossen, gaan we ze anti-
Iedereen wakker. Gaan we dan nu eindelijk onze hypothese herzien, als blijkt dat zelfs deze hulpmiddelen niet helpen voor 85% van de rokers en een gevaarte zijn voor de volksgezondheid? Gaan we dan eindelijk eens naar gedragswetenschappers luisteren of zij misschien toch iets zinnigs te vertellen hebben?
Neen, hoor, we volharden in onze opvatting van de fysieke en de mentale verslaving. Bovendien gaan we –
De roker snapt er niets meer van, gelooft zijn arts en koopt deze middelen, ervan uitgaand dat de werking wetenschappelijk aangetoond is. Hij stelt echter tot zijn grote teleurstelling vast dat hij nog steeds zin heeft in een sigaret en dat zijn drang om te roken helemaal niet verdwenen is.
Bijwerkingen van deze anti- depressiva
De bijwerkingen van deze medicijnen zijn 100 keer zwaarder dan de bijwerkingen van nicotine. De roker neemt ze er vanuit een naïef en blind vertrouwen gewoon bij, hoewel ze zelf ervaren dat dat allesbehalve normaal is (Ik heb nachten niet geslapen met een hartslag van een Olympische 400m loper voordat ik met die pillen stopte)
Maar kijk, 85 % van deze rokers begint opnieuw binnen het jaar en voelt zich nadat hij het medische parcours van pleisters en antidepressiva afgelegd heeft wanhopig verslaafd.
‘Tja, dan zal je té ernstig verslaafd zijn he, lieve roker, is de conclusie van de behandelende arts,’ met de handen in het haar, zich afvragend hoe hij deze persoon wel kan helpen.
De roker is op die manier een speelbal geworden, die pendelt tussen de tabaksindustrie en de farmaceutische industrie met de materialistische wetenschapper als erbarmelijk slechte scheidsrechter.
Maar geen nood, dé oplossing is in zicht, hoor … (vergeef me mijn ironie!)
6. Het ‘Wondermiddel’ – het Nicotinevaccin- komt eraan.
Nog steeds geobsedeerd door nicotine als grote schuldige van alle rokersmiserie hebben de wetenschappers een geniaal idee. Hun hypothese eens herzien, zoals dat een gebod is in de wereld van goed wetenschappelijk, neen, dàt niet. Want als we onze hypothese moeten herzien, dan hebben we er al die jaren naast gezeten en dat is niet goed voor onze naam en faam. Ziehier het geniale idee.
‘Als we nu eens zorgen dat het lichaam immuun wordt tegen nicotine? Kunnen we daar geen vaccin voor maken?’
Iedereen die me een beetje kent, weet dat ik een pure optimist ben, maar ik ben geen opportunist. De even erbarmelijke slaagkansen als met nicotinepleisters en zyban/champix zijn erg voorspelbaar als je weet hoe de psychologie van roken in elkaar zit. Het nicotinevaccin is wederom een fysieke oplossing voor een 100% mentaal probleem (zucht)
- Het nicotinevaccin kan niets doen tegen de ‘zin in een sigaret’. Een vaccin kan je waanbeeld over een sigaret niet veranderen.
- Het nicotinevaccin kan niets doen tegen de drang om te roken: de drang om te roken is een 100% mentaal fenomeen ten gevolge van de psychologische trucs van de tabaksindustrie.
- Het nicotinevaccin kan niets doen tegen de mentale angst om de sigaret te missen!
- Nu komt het … hou je vast …
Het Lichaam Werd Al Immuun Tegen Nicotine vanaf De Eerste Sigaret die je ooit gerookt hebt!
Het nicotinevaccin probeert enkel de natuurlijke werking waarop jouw lichaam zich tegen nicotine beschermt na te bootsen. Alleen ga je daar een hoop voor betalen en ben je nog niet van de zin in een sigaret, de drang om te roken en als je angsten verlost.
Jongens toch, moet er nog zand zijn? Blijkbaar nog een heel strand, want de wetenschappers beweren dat jouw lichaam aan nicotine ‘went’ en erom “vraagt”?
7. Conclusie
De roker zit gevangen –
Hij is grandioos misleid door de tabaksindustrie en hij begrijpt niet vanwaar de zin in een sigaret en de drang om te roken komt.
Hij gelooft blindelings de materialistische wetenschap. Ondanks hun zelfverklaarde bewijzen van nicotineverslaving en de daarop gebaseerde wetenschappelijk bewezen hulpmiddelen houden ze koppig hun been stijf, zelfs al duwt het de roker nog dieper in zijn put. Dat wordt extra zuur als je weet dat de bewijzen dat nicotine NIET verslavend is reeds in de 20e eeuw voorhanden waren.
Hij spendeert zijn zuurverdiende geld van ook aan deze hulpmiddelen, maar staakt wederom zijn stoppoging en is teleurgesteld in zichzelf. ‘Aan het medicijn kan het niet liggen, want de werking daarvan is wetenschappelijk bewezen’, denkt de arme roker. De angst om te falen wordt er alleen maar groter door.
De farmaceutische industrie kan ongestoord onder de paraplu van de wetenschap zijn hulpmiddelen met 15% slaagkansen verkopen. Ze promoten deze medicijnen met ” je hebt 300% meer slaagkans om te stoppen met roken”
Dat klopt: 3% zonder hulpmiddelen en 9% kans met deze hulpmiddelen.
Ligt het aan mij of klinkt 300% meer kans om te slagen dan toch niet een beetje misleidend???
Kijk, als je wilt stoppen met roken zal je zelf het heft in handen moeten nemen. Als je gaat wachten tot de wetenschap zijn middeleeuwse houding –
Als je wilt stoppen met roken moet je de inspanning doen om heel kritisch te worden voor alles wat je denkt te weten en de volgende zaken achterhalen:
- De mentale oorsprong van de drang om te roken
- Het mechanisme achter het verlangen naar een sigaret (het ‘ah-
dat- doet- deugd- gevoel) - De mentale oorsprong van de zin in een sigaret.
- De mentale oorsprong van de drie fundamentele angsten en
- De mentale oorsprong van de emoties die je wilskracht breken.
Dat kost wel wat inspanning –
Als je weet waarom nicotine niet verslavend is, is je angst om ooit opnieuw verslaafd te worden is dan ook verdwenen.
Ik vraag je helemaal niet om mij op mijn woord te geloven. Maar wees ten minste even kritisch voor de wetenschappelijke uitleg over nicotine als je op dit moment voor mij bent. Je doet er jezelf een groot plezier mee.
En … je zou jezelf nog wel eens kunnen verbazen. Het hele proces van kritisch na te denken zorgt ervoor dat je opnieuw op jezelf gaat vertrouwen en stevig in je schoenen staat als je straks stopt met roken … zonder hulpmiddelen.
Je hebt altijd gehoord: ‘Je moet eerst aan jezelf toegeven dat je verslaafd bent voordat je er iets aan kunt doen.’ Ik zeg je dit: ‘Als je toegeeft dat je verslaafd zou zijn, fysiek en mentaal, dan pas ben je het écht en kun je er niets meer aan doen!’
Aandacht!
Als je dit artikel de moeite waard om te lezen, dan is het ook de moeite waard om te delen. Druk op de knop. Als je graag uw zegje hierover wilt doen, shoot!