Elk van deze blunders heb ik in de 5 delige videoreeks over het officiële rapport van de nicotineverslaving en in voorgaande artikels in de categorie stoppen met roken en wetenschap uitgebreid beschreven.
In dit artikel zet ik ze graag allemaal nog even op een rijtje.
Inhoud
Blunder 1 : Dopamine zorgt voor een gevoel van geluk
Blunder 2 : Nicotine geeft een gevoel van genot ontspanning
Blunder 3 : Het lichaam went aan nicotine
Blunder 4 : De bijwerkingen van nicotine zijn ontwenningsverschijnselen
Blunder 5 : Rokers zijn mentaal verslaafd.
Conclusie
Blunder 1: Dopamine zorgt voor een gevoel van geluk
Volgens de Royal College of Physicians, de auteurs van het officiële rapport over nicotineverslaving, is dopamine een stofje in de hersenen dat zorgt voor een gevoel van geluk.
Dat is echter een oude hypothese die thuishoort in de 20e eeuw en in de 21e kant noch wal raakt. Je hebt het recht dit te weten.
Dopamine is een neuro-
Dopamine geeft geen gevoel van geluk. Het is immers evenzeer betrokken bij vergiftiging, bedreiging, aversie, doodsangst, allerhande leerprocessen.
De dopamine-
Blunder 2 : Nicotine geeft een Gevoel van Genot of een Ontspannen Gevoel
Nicotine is een ernstige, zenuwvernietigende stof die de volgende effecten heeft:duizeligheid, misselijkheid, maag-
Bovendien is wetenschappelijk aangetoond dat nicotine géén gemoedstoestandverbeterende eigenschappen heeft en dit zowel bij rokers en bij niet-
Dat de heren en dames van de Royal College of Physicians toch besluiten dat nicotine een goed gevoel veroorzaakt komt omdat ze BLIND en KOPPIG vasthouden aan de dopamine hypothese die, zoals bij blunder 1 reeds gezegd, reeds lang wetenschappelijk onhoudbaar geworden is.
Het is dan ook totaal absurd om te beweren dat de nicotine in pleisters en kauwgom een geneesmiddel zou zijn.
Blunder 3 : Het lichaam went aan Nicotine en vraagt steeds meer
Doordat de hersenen ongevoelig worden voor nicotine, besluiten ze dat het lichaam went aan nicotine.
Door deze totaal onzinnige conclusie hebben rokers angst voor de beschermingsmechanismen van hun eigen lichaam en zullen ze hun eigen lichaam als vijandig ervaren in plaats van zoals het werkelijk is. Jouw lichaam is je bondgenoot als je stopt met roken.
Je kan nicotine vergelijken met een inbreker die jouw huissleutels meeneemt. Jij zal de sloten van de voordeur laten vervangen om te voorkomen dat de inbreker opnieuw je huis kan binnenkomen.
Op dezelfde manier zullen de hersenen ongevoelig worden voor nicotie om ervoor zorgen dat de nicotine de hersenen niet meer kan bereiken.
Ik vind het echt wraakroepend dat ik 5 jaar tegen mijn eigen lichaam gevochten heb, dat ik dacht dat mijn lichaam om nicotine vroeg en het zelfs nodig had.
De waarheid was dat mijn lichaam mij al 12 jaar tégen nicotine aan het beschermen was. .
Blunder 4 : de Bijwerkingen van Nicotine zijn Ontwennings- verschijnselen
Je lichaam went niet eens aan nicotine, het wordt er immuun tegen nicotine. Het is dan ook klinkklare onzin om te spreken over ontwenningsverschijnselen.
De bijwerkingen van nicotine zijn haast onmerkbare zuiveringsverschijnselen, die begonnen zijn toen je begon te roken en dieeindigen 48 uren nadat je stopt met roken.
Als ik je gerust kan stellen, ze doen geenszins pijn
Het is dan voor mij ook over de grens van het toelaatbare om rokers angstig te maken voor een geniaal, natuurlijk zuiveringsmechanisme van zijn eigen lichaam.
En dit enkel en alleen om hem pillen en pleisters te kunnen verkopen, die bovendien absoluut géén wetenschappelijk bewezen werking hebben.
Ik heb 5 lange jaren angst gevoeld voor de bijwerkingen van nicotine, omdat ik zo naïef was om deze onzin zonder nadenken te slikken
Blunder 5 : Roker zijn Mentaal Verslaafd.
De roker wordt mentaal verslaafd genoemd op basis van een inadequate definitie en op basis van een waardenschaal. Maar ook dit is gewoon absurd.
Deze waardenschaal beschrijft het gedrag van de roker en wordt nadien gebruikt als ‘bewijs’. Een goede beschrijving is echter geen wetenschappelijk bewijs.
Een beetje psychologisch inzicht blijkt niet aanwezig te zijn bij de heren en de dames van de Royal College of Physicians. Niet zo heel onlogisch. Psychologie is voor hen immers een pseudowetenschap.
Zij beschouwen het mentale lijden van de roker dan ook als een gevolg van nicotine, terwijl je geen Einstein hoeft te zijn om klaar en duidelijk te zien dat het mentale lijden van de roker een gevolg is van de manipulatietechniekenvan Bog Tobaacco en Big Pharma.
Rokers zijn niet mentaal verslaafd. Ze worden daarentegen doelbewust en uit geldgewin mentaal misleid
Dit wordt trouwens bevestigd door wetenschapper onderzoek.
Conclusie
De argumenten om nicotine verslavend te noemen zijn ronduit belachelijk.
Zeker als je bedenkt dat de roker op basis van dit slecht wetenschappelijk onderzoek gelooft dat
- Hij nicotine nodig heeft om te kunnen functioneren (en dus angst heeft om te falen als hij stopt met roken)
- Hij denkt dat zijn leven minder aangenaam zou zijn zonder zijn genotmiddel (hierdoor krijgt hij angst dat hij de sigaret zou missen)
- Hij angst heeft voor de bijwerkingen voor nicotine (die verwaarloosbaar zijn!)
Toen ik ontdekte waarom nicotine niet verslavend is en waarom rokern niet verslavend is, had ik van al deze angsten totaal geen last meer.
Ik vertrouwde opnieuw op de natuurlijke werking van mijn lichaam. Daarom kon ik stoppen met roken zonder het gevoel te hebben dat ik een gevecht moest aangaan tegen nicotine of tegen mijn eigen lichaam.
Zonder de angst van die ‘ene sigaret’ waardoor ik opnieuw verslaafd zou raken!
Stoppen met roken werd zelfs als een leuk spel. Dat gevoel kan jij ook bereiken.
Kijk, stoppen met roken is niet moeilijk, maar het kost je wel moeite om de waarheid te ontdekken over de leugen van nicotineverslaving en de mentale verslaving.
Deze zoektocht heeft mij 5 jaar van mijn leven gekost.
Voor de rest van mijn leven zal ik mij inzetten om rokers te helpen om te stoppen met roken door hen uit te leggen waarom ze niet verslaafd zijn
Zeg het voort.